Matbloggtoppen

Sunday, January 13, 2013

Power food: tunfisksalat m/pasta og egg!



Har vært en usedvanlig dårlig blogger i det siste, på grunn av skole, jobb og ikke minst jula. Så nå kommer flere innlegg på rad med nye oppskrifter! Først ute er er denne kjappe retten, som funker som et kjapt og greit måltid.

Ca 2 porsjoner
Ingredienser

  • Makaroni (eller annen pasta ut ifra hva du liker), følg porsjons anvisningen på pakken.
  • Grønnsaksbuljong
  • 1 boks med tunfisk med vann eller olje
  • Majones
  • Sitron
  • Salt og Pepper
  • 2-4 egg

Dette gjør du: 

- Kok pastaen med buljong og litt salt, sil av når det er ferdig og ha oppi litt olivenolje.
- Kok så mange egg du vil ha, jeg pleier å bruke smilende egg (mellomting mellom bløtkokt og hardkokt), men du bestemmer selv hvordan du vil ha eggene. Denne oppskriften kan du også bruke med eggerøre!
- Hell ut væsken til tunfisken og bruk en gaffel til å dele det opp i en bolle.
- Tilsett majones til tunfisken og bland det sammen, den burde ha en beige/grå farge.
- Tilsett litt sitronsaft og smak til med salt og pepper.
- Ha pastaen i en skål, topp det med tunfisksalaten og eggene. Jeg pleier å toppe det med litt sweet chili saus, det er veldig godt.

Kjapt, billig og godt! Tunfisksalaten funker superbra  i sandwicher og wraps også. Dette er en veldig rimelig rett, så veldig greit for studenter og man blir god og mett. Vil man gjøre det mer sunt, kan man bruke fullkornspasta eller lettmajones. Veldig lett å erstatte en del av ingrediensene med sunnere alternativer.


No comments:

Post a Comment