Matbloggtoppen

Sunday, November 11, 2012

Kjapp Pasta


Okay, vi har alle vært der... Sulten, har ingen spesifikke middagsideer og kanskje man har noen rester eller annet smårusk i skapet som man kan lage noe ut av. Her kommer en av mine kjappe middager, lagd av ting jeg stort sett alltid har i skapet eller fryseren. Oppskriften kan endres ut ifra hva man liker og hva man har tilgjengelig, jeg lager den stort sett med kjøttdeig (funker fint med kylling/biff også) og jeg liker å lage den spicy. Er i utgangspunktet en veldig forenklet og kjapp chili con carne type rett. Tar ca. 5 min å lage, nok til en hel familie. Veldig rimelig, og veldig godt. Vil man ha det mer sunt kan man bruke fullkornspasta og karbonadedeig f.eks. Funker sikkert kjempebra som vegetarrett med flere typer forskjellige bønner eller tofu. Kan selvsagt også legge til grønnsaker som paprika eller squash, hvis man har det liggende.

Ingredienser:

  • 1 boks med tomatbønner
  • 1 boks med mais
  • 1 boks med store hvite bønner
  • ca. 1/2 pakke med makaroni (den lille sopps pakken, man kan bruke hva slags pasta man vil, eller også ris) 
  • 1 terning med grønnsaksbuljong
  • ca. en frokosttallerken med revet ost
  • 400-500 gr med kjøttdeig
  • 2-3 fedd med hvitløk
  • 2-3 spiseskjeer med tomatpure
  • 2 teskjeer med chilipure
  • 1-2 spiseskjeer med chilisaus
  • Salt og pepper 

Dette gjør du:

Kok makaroni med grønnsaksbuljong og salt, imens steker du kjøttdeigen med hvitløk, salt og pepper. Når kjøttdeigen er stekt igjennom tilsetter du tomatbønner, tomatpure, chilipure og chilisaus. Bland godt sammen og tilsett resten av bønnene og maisen. Smak til, vil du ha mer tomatsmak tilsetter du mer tomatpure eller vil du ha litt mer kick så supplerer du med mer chili. Hell av vannet på pastaen og begynn å blande kjøttblandingen, ost og makaroni. Lurt å ta det i flere omganger sånn at all pastaen får saus på seg og at det er ost i hele blandingen ikke bare øverst. Når alt er blandet sammen er det klart for servering, kan spises med salat eller godt brød til. Liker man det mer mildt kan man spise det med litt rømme.

No comments:

Post a Comment