Matbloggtoppen

Sunday, January 13, 2013

Rundstykker med indrefilet og avokado

Typen min er veldig glad i den retten her, og vi pleier å spise det en del lørdager. Det er veldig kjapt og enkelt, har man ikke råd til å bruke indrefilet kan man bruke strimlet svinekjøtt eller andre mer rimelige alternativer. Vi pleier å kjøpe et par indrefileter i Sverige som vi har liggende i fryseren.

2 pers

Ingredienser

  • 1 stk indrefilet av svin
  • 2 stk avokado, pleier å runde eller firkantede rundstykker siden de er lettere til den retten her. 
  • 6 rundstykker
  • 1 sitron
  • 1 hel hvitløk
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • smør

Dette gjør du

- Skjær indrefileten i tynne skiver, stek det i flere omganger i olivenolje. Ha et knust fedd med hvitløk i for hver omgang med kjøtt og ha på salt og pepper på begge sidene av kjøttet. Poenget her er ikke å steke kjøttet helt igjennom, men å brune det litt før det skal i ovnen. Ha kjøttet over i en ildfast form med all oljen fra pannen. Ha tilslutt 1 knust fedd med hvitløk oppi den ildfaste formen før du setter det i ovnen. 

- Ha kjøttet i ovnen i ca. 10-12 min på 200 grader varmluft, jeg pleier å steke rundstykkene samtidig
- Imens kjøttet og rundstykkene er i ovnen, lager du en slags guacamole. Mos avokadoen med sitronsaft og smak til med salt og pepper.


Sånn spiser du det

- Del rundstykkene i to, smør hver halvdel med smør.
- Dypp rundstykkene med smørsiden ned i kraften fra kjøttet.
- Smør på et lag med guacamole og topp det med et par skiver med kjøtt.

Det er superdigg, enkelt og det tar veldig kort tid! Enjoy!


No comments:

Post a Comment