Kylling på en seng av grønnsaker og chorizo |
Ingredienser:
Kylling
- 2-4 kyllingfileter (jeg brukte fire)
- 1 pk med rå chorizo (kan nok også bruke den ferdigstekte typen, jeg brukte jacobs sin den smakte veeldig godt)
- 1 squash
- 1-2 paprika (1 hvis den er stor, og 2 hvis de er små)
- 2 løk
- 2-3 fedd med hvitløk
- 1/2 sitron
- 1 boks med knuste tomater
- 2-3 spiseskjeer med tomatpure (jeg bruker tube så blir ca. mål, et par gode skvis)
- olivenolje
- 1-2 teskjeer med chilipure
- salt og pepper
- amandine poteter/nypoteter av et eller annet slag
- salt og pepper
- olivenolje
- 1-2 fedd med hvitløk
- 1/2 sitron
- fersk basilikum
Potetene burde nå være ferdigkokt, hell av vannet og rist kjelen godt sånn at potetene får litt juling. Ta en ildfast form, hell 2-3 spiseskjeer med olivenolje i formen. Sleng oppi potetbåtene, og la de ligge mens du hakker opp omtrent 2 never med basilikum og hvitløksfeddene. Ha basilikum og hvitløk oppi sammen med potetene, bland det godt sammen og hell oppi litt mer olivenolje før du salter og peprer. Pass på at alle potetene har olje og krydder på seg, avslutt det hele med å skvise en halv sitron over potetene. Nå er i utgangspunktet potetene klare til å sette i ovnen, så da gjør du deg ferdig med kyllingen. Ta en stor ildfast form, hell grønsaksblandingen i bunnen av formen. Kyllingfiletene legger du oppå grønnsakene etter at du har saltet og pepret på begge sider, hell over litt olivenolje på filetene. Avslutt med å skvise en halv sitron over filetene så er alt klart til å settes i ovnen. Jeg hadde ikke plass i formen min, men har du en stor form så legg heller den halve sitronen ved siden av kyllingfiletene istedet for å bruke den på forhånd. Når du tar ut formen av ovnen da har mye av sitronsaften gått ned i grønnsaksblandingen og du har en helt myk sitron som du kan skvise over filetene som en finishing touch.
Sett potetene og kyllingen inn i ovnen, som burde være god og varm nå. La det stå i ca. 40-45 min, når det har gått 20 min snur du kyllingfiletene da er det også greit å røre litt i potetene. Etter at det har gått omtrent 40-45 min, så stikker du en kniv i filetene er kraften som kommer ut helt klar er de ferdig. Steketiden kan variere litt, er de veldig tykke så vil det ta litt lenger tid. Er kraften rosa, så ta ut potetene og la filetene stå i ca. 10 min lenger. Server og nyt, saftig kyllingfilet med en smakfull grønnsaksblanding, sprø potetbåter, og en god saus (kraften fra kyllingen, grønnsakene og chorizoen er veldig god). Det var veldig nom :)
Foretrekker å steke kyllingfilet i ovnen, synes den blir mye saftigere da pluss at det er mye mindre jobb ;)
No comments:
Post a Comment