Matbloggtoppen

Saturday, October 27, 2012

Kylling på en seng av grønnsaker og chorizo

Kylling på en seng av grønnsaker og chorizo

Okay så her kommer en oppskrift som jeg eksperimenterte meg frem til her om dagen, funket som bare det og var veldig lett! Middag for to storspiste eller fire personer, spiste det sammen med godt brød og ovnsbakte poteter, de ligger under alle grønnsakene der et sted. Trenger egentlig ikke tilbehør, nok av grønnsaker men er man flere personer kan det være godt å spe på med mer tilbehør.

Ingredienser:

Kylling
  • 2-4 kyllingfileter (jeg brukte fire)
  • 1 pk med rå chorizo (kan nok også bruke den ferdigstekte typen, jeg brukte jacobs sin den smakte veeldig godt) 
  • 1 squash
  • 1-2 paprika (1 hvis den er stor, og 2 hvis de er små)
  • 2 løk 
  • 2-3 fedd med hvitløk
  • 1/2 sitron
  • 1 boks med knuste tomater
  • 2-3 spiseskjeer med tomatpure (jeg bruker tube så blir ca. mål, et par gode skvis)
  • olivenolje
  • 1-2 teskjeer med chilipure
  • salt og pepper
Poteter
  • amandine poteter/nypoteter av et eller annet slag
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • 1-2 fedd med hvitløk
  • 1/2 sitron
  • fersk basilikum
Begyn med å kutte opp grønnsakene i grove biter, løken kuttes i rimelig store båter ellers blir den brent. Potetene kutter du i båter og koker i ca. 10 min med salt. Ha olje i en stor dyp stekepanne/wok, og sett den på høy varme. Sett samtidig stekeovnen din på 200 grader varmluft. Snitt opp skinnet på chorizo pølsene og ha innmaten i panna (det skal ryke litt fra oljen før du har oppi pølsene, da er den skikkelig varm) sammen med hvitløken som enten har blitt knust i presse eller hakket. Stek det som du ville stekt kjøttdeig, men ikke stek de helt igjennom, tilsett løk og vent til de begynner å bli litt myke. Så tilsetter du squash og paprika, la dette surre sammen en stund til du ser at alle grønnsakene begynner å bli litt mykere. La dette putre i vei, mens du tilsetter de knuste tomatene, chilipureen og tomatpureen. Bland det godt sammen og sett varmen på plata litt ned, la det stå og tykne litt mens du rører med jevne mellomrom. Er den for tynn så tilsetter du litt mer tomatpure, noen bokser/pakker med knuste tomater inneholder mer væske enn andre så da må du bruke litt mer pure for at det skal tykne og få en rundere smak. Når det har tyknet greit til, så skrur du ned på den laveste varmen og lar det stå.

Potetene burde nå være ferdigkokt, hell av vannet og rist kjelen godt sånn at potetene får litt juling. Ta en ildfast form, hell 2-3 spiseskjeer med olivenolje i formen. Sleng oppi potetbåtene, og la de ligge mens du hakker opp omtrent 2 never med basilikum og hvitløksfeddene. Ha basilikum og hvitløk oppi sammen med potetene, bland det godt sammen og hell oppi litt mer olivenolje før du salter og peprer. Pass på at alle potetene har olje og krydder på seg, avslutt det hele med å skvise en halv sitron over potetene. Nå er i utgangspunktet potetene klare til å sette i ovnen, så da gjør du deg ferdig med kyllingen. Ta en stor ildfast form, hell grønsaksblandingen i bunnen av formen. Kyllingfiletene legger du oppå grønnsakene etter at du har saltet og pepret på begge sider, hell over litt olivenolje på filetene. Avslutt med å skvise en halv sitron over filetene så er alt klart til å settes i ovnen. Jeg hadde ikke plass i formen min, men har du en stor form så legg heller den halve sitronen ved siden av kyllingfiletene istedet for å bruke den på forhånd. Når du tar ut formen av ovnen da har mye av sitronsaften gått ned i grønnsaksblandingen og du har en helt myk sitron som du kan skvise over filetene som en finishing touch.

Sett potetene og kyllingen inn i ovnen, som burde være god og varm nå. La det stå i ca. 40-45 min, når det har gått 20 min snur du kyllingfiletene da er det også greit å røre litt i potetene. Etter at det har gått omtrent 40-45 min, så stikker du en kniv i filetene er kraften som kommer ut helt klar er de ferdig. Steketiden kan variere litt, er de veldig tykke så vil det ta litt lenger tid. Er kraften rosa, så ta ut potetene og la filetene stå i ca. 10 min lenger. Server og nyt, saftig kyllingfilet med en smakfull grønnsaksblanding, sprø potetbåter, og en god saus (kraften fra kyllingen, grønnsakene og chorizoen er veldig god). Det var veldig nom :)

Foretrekker å steke kyllingfilet i ovnen, synes den blir mye saftigere da pluss at det er mye mindre jobb ;)









No comments:

Post a Comment